Tradycyjne wafle

Tradycyjne wafle

Na dziedzińcu Kaszubskiego Domu Rękodzieła Ludowego w Swornegaciach pod wiatą chlebową gościliśmy uczniów z Mikroszkoły Chojnice na zajęciach kulinarnych.

17 maja przypada Światowy Dzień Pieczenia, który był okazją żeby dzieci spróbowały swoich sił w pieczeniu tradycyjnych wafli pieczonych na ogniu w żeliwnej gofrownicy.

Uczniowie również mieli możliwość zwiedzenia Kaszubskiego Domu Rękodzieła Ludowego i poznanie historii związanej z Kaszubami.

Dla uczestników był to dzień pełen wrażeń, gdzie mogli skosztować słodkiego przysmaku, który gościł na kaszubskich stołach i na moment przeniosły się do dawnych czasów.

Zapraszamy do obejrzenia filmiku ze spotkania.

Link do filmiku

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem