Rabarbarowe racuchy

Rabarbarowe racuchy

Wiosna to czas warsztatów kulinarnych przy kuchennej placie. W miniony wtorek gościliśmy na zajęciach uczniów ze Szkoły Podstawowej w Swornegaciach i wspólnie przygotowywaliśmy rabarbarowe racuchy. Rabarbar to warzywo, które w okresie wiosennym często używane jest do różnego rodzaju potraw, np. ciasta drożdżowego, dżemu, kompotu itp. Warzywo to posiada dużo wartości odżywczych, pozytywnie wpływających na nasz organizm. Rabarbarowe racuchy bardzo wszystkim smakowały, a zapach przy kuchennej placie roznosił się po całym dziedzińcu Kaszubskiego Domu Rękodzieła Ludowego w Swornegaciach.

Zapisz siędo naszego newslettera!

Do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies!Korzystamy z ciasteczek wyłącznie, aby zapewnić właściwe funkcjonowanie strony oraz w celach statystycznych. Możesz w każdej chwili zmienić preferencje ciasteczek dla witryny w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Rozumiem