Kolejne warsztaty kulinarne minęły na przygotowywaniu słodkich wypieków. Kulinarna grupa z pomocą wolontariuszy przygotowała wspólnie ciasto. Każdy z uczestników brał czynny udział w przygotowaniu odpowiednich porcji potrzebnych składników. Po wymieszaniu, wolontariusze podzielili ciasto na porcje i rozdzielili między uczestników. Po rozwałkowaniu rozpoczęło się wycinanie foremkami ciastek w różnych kształtach. Przed upieczeniem ciastka były posypane cukrem lub wiórkami kokosowymi. Czas oczekiwania na gotowe ciasteczka minął uczestnikom na układaniu puzzli, rysowaniu i zabawach.
Maślane ciasteczka: 1 kostka masła, 3 szkl. mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 szkl. cukru, 2 jajka, 1 opakowanie cukru waniliowego. Masło rozpuścić, dodawać kolejno wszystkie składniki, wyrobić ciasto. Rozwałkować, wycinać foremkami ciasteczka. Przed upieczeniem posypać cukrem lub wiórkami kokosowymi. Piec w temperaturze 190 stopni.