Cykl majowych warsztatów kulinarnych uczestnicy zakończyli przygotowując naleśniki. Wspólnie zostało przygotowane ciasto. W czasie kiedy wolontariusze smażyli słodkie placki pozostali przygotowywali dodatki: polewy i owoce. Każdy dekorował swoje naleśniki, tym co najbardziej lubi: owocowym dżemem, marmoladą, polewą czekoladową, słodkim syropem, cukrem pudrem lub owocami. Po wspólnym ucztowaniu grupa przeszła na siłownię i plac zabaw, gdzie aktywnie "spalała naleśniki". Zapraszamy do galerii!!!
Przepis na ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. mleka, 0,5 szkl. wody gazowanej, 1 jajko, 1 op. cukru waniliowego, 1 łyżka proszku do pieczenia, szczypta soli, 0,5 szkl. oleju, 0,5 szkl. cukru lub cukru pudru. Smacznego!!!