W czasie ostatnich warsztatów kulinarnych uczestnicy przygotowywali pizzerki. Składniki potrzebne do przygotowania ciasta drożdżowego zostały podzielone pomiędzy wszystkich uczestników. W ten sposób każdy brał czynny udział w przygotowaniu podstawy pizzerek. Czas, kiedy ciasto wyrastało minął na przygotowaniu składników do wypieków oraz sosu czosnkowego. Kiedy ciasto zostało podzielone na porcje rozpoczęły się przygotowania pizzerek w różnych kształtach i z różnymi dodatkami. Po wspólnym zdjęciu był czas na próbowanie.
Przepis na ciasto drożdżowe: 1 kg mąki; 0,5 kostki drożdży rozpuszczonych w 1 łyżeczce cukru; 0,5 szkl. oleju; 0,5 łyżeczki soli; 2 jajka; 1 szkl. ciepłej wody; 1 szkl. mleka. Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Formować z ciasta dowolne kształty, posmarować mlekiem, posypać nasionami lub nadziewać serem lub wędliną, piec w temperaturze 180 stopni. Smacznego!