W czasie ostatnich warsztatów kulinarnych powstały drożdżowe mufinki z nadzieniem. Grupa zaczęła zajęcia od przygotowania ciasta. Czas, kiedy ciasto wyrastało został wykorzystany na przygotowanie składników, którymi mufinki były nadziewane: ser, wędlina, warzywa. Po rozdzieleniu ciasta, każdy z uczestników przygotował swoje mufinki. Po upieczeniu najsmaczniejsza część zajęć - wspólne kosztowanie! Po kulinarnych zmaganiach, kolejny dzień minął na wspólnych zabawach. Tym razem wykorzystana była guma do skakania. Okazało się, że proste z pozoru pokonanie "gumowej pajęczyny" nie jest wcale takie proste. Polecamy!!!
Przepis na ciasto drożdżowe: 1 kg mąki, 0,5 kostki drożdży rozpuszczonych w 1 łyżeczce cukru, 0,5 szkl oleju, 0,5 łyżeczki soli, 2 jajka, 1 szkl ciepłej wody, 1 szkl mleka. Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia.