Pierwsze warsztaty kulinarne w marcu upłynęły pod znakiem pizzy w nieco innym wydaniu, w formie rolady. Grupa wspólnie przygotowała ciasto drożdżowe. W czasie kiedy ciasto odpoczywało uczestnicy przygotowywali swoje dodatki do pizzy krojąc je w kostkę lub plastry. Kiedy każdy otrzymał swoją porcję ciasta rozpoczęło się wałkowanie i wykładanie na ciasto składników. Kolejny etap to zwinięcie pizzy w roladę i pokrojenie na kawałki. Tak przygotowane roladki trafiły na kilka minut do piekarnika. Zakończeniem zajęć była wspólna degustacja.
Przepis na ciasto drożdżowe:
1 kg mąki, 0,5 kostki drożdży +1 łyżka cukru, 0,5 szkl oleju, 0,5 łyżeczki soli, 2 jajka, 1 szkl wody, 1 szkl mleka.
Do miski wsypać mąkę, jajka, sól, wodę, mleko, olej i drożdże rozpuszczone w cukrze. Zagnieść i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.