5 października wybraliśmy się do Pizzerii Da Grasso w Chojnicach na bardzo ciekawe warsztaty. Dzieci mogły samodzielnie przygotować swoją unikatową pizzę. Zanim przeszliśmy do konkretów musieliśmy dowiedzieć się, w jaki sposób przygotować najlepszą pizzę na świecie. Wiemy już, że należy używać najlepszych składników. Wiemy też, że temperatura w piecu do wypieku pizzy dochodzi do 350 stopni Celsjusza, a najlepsza pizza wychodzi wtedy, gdy do jej powstawania dodajemy swoje serce. Po teorii przeszliśmy do praktyki. Dzieci wygniatały, wałkowały, smarowały sosem pomidorowym, sypały serem. A wszystko z ogromnym zaangażowaniem i sercem. Gdy już pizza była gotowa nadszedł czas na jej pieczenie. Jednakże nie musieliśmy długo czekać, szybko otrzymaliśmy gotowe wypieki. To był najsmaczniejszy moment na tych warsztatach. Ależ to była pyszna pizza! Na koniec każde dziecko otrzymało dyplom i tytuł MAŁEGO KUCHARZA. To były super warsztaty. Dziękujemy!!!!
Warsztaty z samodzielnego wypieku pizzy