Domowe biszkopty przepis:
4 jajka
70g cukru
100g mąki pszennej
50g mąki ziemniaczanej.
Mąki wymieszać i odstawić, białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier, aż piana będzie sztywna. Następnie delikatnie wymieszać z żółtkami i odstawioną mąką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, kłaść łyżką małe porcje ciasta w odległości 2-3cm od siebie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 10-15 minut, aż ciasteczka się lekko zrumienią, wyjąć i studzić na kratce.
Smacznego!!!
Dzieci wypróbowały ten przepis w czwartkowe popołudnie i tak im się spodobało i smakowało, że niestety już nic nie zostało. Tylko fotografie...
26 lutego obchodziliśmy także Dzień Dinozaura. My również spotkaliśmy dinozaura w naszej świetlicy. Małego i z tektury, ale to nam nie przeszkadzało.
Dzieci pięknie pokolorowały nasze tekturowe cudeńka.
Popołudnie zaliczamy do udanych.